IQ-onderzoek

Intelligentieonderzoek


Ine Decuypere van 'Talanta' neemt op vraag van ouders in De Taalschat IQ-onderzoeken af bij kinderen en jongeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn in het kader van een aanvraag tot terugbetaling logopedie. Het gaat hierbij niet om uitgebreide diagnostiek.


Ine Decuypere

Klinisch Orthopedagoog

In 2018 studeerde ik af als master in de orthopedagogische wetenschappen aan de K.U. Leuven. Nadien volgde ik nog twee postgraduaten over leidinggeven. Mijn werk in De Taalschat combineer ik met een job als leidinggevende in een kinderopvang. Daar zet ik in op de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang. Momenteel volg ik nog een opleiding tot gezondheidscoach en de eenjarige therapieopleiding “Therapeutisch werken met mindfulness en compassie”.


In De Taalschat richt ik mij op het afnemen van IQ-onderzoeken in kader van terugbetaling voor logopedische therapie, niet in functie van uitgebreide diagnostiek. Op deze manier kunnen we binnen onze praktijk ook deze informatie toevoegen aan het dossier van uw zoon/dochter. Zo kan terugbetaling snel worden opgestart. Indien u een traject logopedie start buiten De Taalschat, bent u eveneens welkom om een IQ-onderzoek bij De Taalschat te laten afnemen.


ine.decuypere@gmail.com

0489 43 98 72

Aanwezig op afspraak (bij voorkeur op zaterdag)

Hoe gaat het in z'n werk?1. Aanmelding of doorverwijzing

2. Kennismakingsgesprek en onderzoek

3. Bespreking van het verslag


Indien een IQ-onderzoek nodig is voor de aanvraag tot terugbetaling logopedie, zal uw logopedist u hiervan op de hoogte brengen. U kan zich hiervoor aanmelden bij mij (via ine.decuypere@gmail.com). Samen leggen we een afspraak vast (bij voorkeur op zaterdagvoormiddag) voor het kennismakingsgesprek, een korte uitleg over het onderzoek en meteen aansluitend het IQ-onderzoek bij uw zoon/dochter. Op de dag van deze afspraak (kennismaking + onderzoek) worden dus zowel het kind als de ouder(s) verwacht. Tijdens de testafname zelf vraag ik de ouder(s) wel om even in de wachtkamer te wachten of op het afgesproken uur het kind terug te komen ophalen. Na de testafname stel ik het verslag op. Wanneer dit is afgerond, breng ik jullie hiervan op de hoogte. We bespreken samen kort de resultaten. Dit kan online of eventueel opnieuw in De Taalschat.

Tarieven IQ-onderzoek


Een testafname, het kennismakingsgesprek en de verslagbespreking duurt in totaal ongeveer 2,5uur. Hiervoor wordt € 180,00 aangerekend. Daarnaast vragen we ook een forfaitaire vergoeding van € 40,00 voor de huur van het testmateriaal.

Indien de testafname op een extra later moment hervat moet worden, wordt er per begonnen halfuur € 37,00 aangerekend.

Bij aanmelding zal worden gevraagd een voorschot van € 50,00 te betalen (cash/overschrijving) voor aanvang van de eerste afspraak.

Momenteel is er helaas geen terugbetaling mogelijk voor een IQ-onderzoek.

IQ-onderzoek

2,5 uur

in de praktijk


€ 220


Voor een IQ-onderzoek is geen terugbetaling via uw ziekenfonds mogelijk.

Bijkomende sessie(s) IQ-onderzoek

per begonnen 30 minuten

in de praktijk


€ 37


Voor een IQ-onderzoek is geen terugbetaling via uw ziekenfonds mogelijk.

U krijgt steeds 14 dagen de tijd om een rekening te betalen. Indien deze termijn niet wordt gerespecteerd, kunnen wij een nalatigheidsvergoedeing of administratiekost van 10 euro aanrekenen. Indien er nood is aan een andere financiële regeling, kan u dit steeds met Ine bespreken.


Afspraken dienen steeds 24 uur op voorhand te worden geannuleerd (mail/SMS/telefoon). U vindt de gegevens van Ine hierboven terug. Indien dit niet gebeurt, wordt de sessie toch aangerekend om de verloren tijd te vergoeden.